more from
Bankrobber

Per què es grillen les patates?

by El petit de cal eril

/
 • Record/Vinyl + Digital Album

  Edició exclusiva numerada amb tampons de patata sobre fons de cartró i lletres platejades

  Includes unlimited streaming of Per què es grillen les patates? via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  ships out within 1 day

    €14 EUR

   

 • Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
  Purchasable with gift card

    €7 EUR

   

1.
Fent Ciment 01:38
2.
Narinant 02:19
3.
Tornaràs 02:39
4.
Els Gats 02:28
5.
6.
Camps 02:32
7.
No, no, no 02:54
8.
Rap juganer 01:36
9.
10.
Caleril RW 02:15
11.
Mel 02:53
12.
13.

about

Aconsegueix el disc a www.bankrobber.net/store
Consigue el disco en www.bankrobber.net/store
Get the album at www.bankrobber.net/store

NOTA DE PREMSA (2012)
NOTA DE PRENSA (2012)

[CAT]

Remuntem-nos a l’any 2007. Després de molt temps tocant en els grups més diversos (Laviporc, Autohaus Stopanski...) i encara amb l’herència del hardcore a flor de pell, Joan Pons va començar a escriure unes cançons que no encaixaven amb res del que estava fent. Era una matèria més personal, propera, unes cançons que ell, com un joc, anava gravant sol a casa seva, a Guissona, amb col·laboracions puntuals d’algun amic o dels seus nebots.

Aquelles gravacions, reunides sota el títol de Per què es grillen les patates?, es van difondre a molt petita escala. Van ser només 110 còpies fetes a mà. Molt poques, però les suficients com per posar en marxa l’activitat d’El Petit de Cal Eril, que va ser escollit per participar en un projecte de creació del Centre d’Art Santa Mònica i va haver de reunir una banda a correcuita amb els músics que tenia més a la vora. I així va començar a caminar el grup.

Més endavant vindria el teòric disc de debut, I les sargantanes al sol (2009), format completament per cançons noves i sense cap referència a aquelles primeres gravacions. Així, cançons tan emblemàtiques com “Mel”, “Tornaràs” o “Menys o menys” –que figuren entre les més estimades del seu repertori- han estat inaccessibles fins ara, igual que experiments del calibre de “Rap juganer” o ”Els gats” i també divertiments familiars com “Oh sí! Aussi”.

Ara, quan fa cinc anys d’aquelles sessions, arriba finalment l’ocasió per treure-les del calaix i constatar que Per què es grillen les patates? és molt més que una maqueta: és, en tota regla, el primer disc d’El Petit de Cal Eril. Una òpera prima rica i d’alt interès musical, que aguanta més enllà de la curiositat i d’algun pecat de joventut. I que emociona i sorprèn a parts iguals, com tot el que ha signat El Petit de Cal Eril des de llavors.

La presentem en una edició limitada en vinil, amb 490 úniques còpies numerades a mà amb tampons de patata, tal com ens ensenyaven a fer a l’escola.

[ESP]

Tenemos que remontarnos al año 2007. Tras mucho tiempo tocando en
los grupos más dispares (Laviporc, Autohaus Stopanski...) y todavía con la
herencia del hardcore a flor de piel, Joan Pons empezó a escribir unas canciones que nada tenían que ver con lo que estaba haciendo hasta entonces. Se trataba de una materia mucho más personal, cercana, unas canciones que él, como un juego, iba grabando en la soledad de su casa de Guissona, con la ayuda puntual de algún amigo o las voces de sus sobrinos.

Esas grabaciones, reunidas bajo el título de “Per què es grillen les patates?”, se difundieron a muy pequeña escala. Fueron solamente 110 copias hechas a mano. Muy pocas, aunque las suficientes como para poner en marcha la actividad de El Petit de Cal Eril. Fue escogido para participar en un proyecto de creación del Centro de Arte Santa Mónica y tuvo que reunir una banda a toda prisa con los músicos que tenía más cerca. Y así empezó a andar el grupo.

Más adelante llegaría el teórico disco de debut, “I les sargantanes al sol”
(2009), formado completamente por canciones nuevas y sin referencia alguna a aquellas primeras grabaciones. Así, canciones tan emblemáticas como “Mel”, “Tornaràs” o “Menys o menys” –que figuran entre las más queridas de su repertorio- han sido inaccesibles hasta hoy, igual que experimentos del calibre de “Rap juganer” o ”Els gats” y también divertimentos familiares como “Oh sí! Aussi”.

Hoy, cinco años después de aquellas sesiones, llega al fin el momento
de sacarlas del cajón y constatar que “Per què es grillen les patates?” es
mucho más que una maqueta. Es, en toda regla, el primer disco de El Petit
de Cal Eril. Una ópera prima rica y de alto interés musical, que aguanta
más allá de la curiosidad y de algún pecado de juventud. Y que emociona
y sorprende a partes iguales, como todo lo que ha firmado El Petit de Cal Eril desde entonces.

La presentamos en una edición limitada en vinilo, con 490 únicas
copias numeradas a mano con sellos de patata, tal como nos enseñaron a
hacer en el cole.

credits

released September 1, 2008

license

all rights reserved

tags

about

El petit de cal eril Guissona, Spain

shows

contact / help

Contact El petit de cal eril

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like El petit de cal eril, you may also like: